Rookkanalen

Bekijk nu de beschikbare rookkanelen in de online shop >>

Rookkanalen komen in verschillende soorten en maten. Een rookkanaal voor een houtkachel verschilt van een rookkanaal voor een gesloten gashaard of kachel. Diameters van rookkanalen kunnen verschillen per toestel. Hoe groter het vermogen van uw haard of kachel hoe groter de diameter van uw rookkanaal moet zijn. Boven alles moet een rookkanaal brandveilig zijn. De keus voor een rookkanaal is dus maatwerk waar veel aandacht aan moet worden besteed. Op de volgende pagina's zullen wij u proberen wegwijs te maken in de verschillende mogelijkheden.

Rookkanalen kunnen worden onderverdeeld naar toepassing:

Rookkanalen voor hout toestellen

Rookkanalen voor houtkachels of haarden worden doorgaans opgebouwd uit dubbelwandige roestvrijstalen elementen welke zijn geïsoleerd. Afhankelijk van het merk dubbelwandige rvs elementen moet u deze al dan niet omkleden met een brandvrije koker. Deze elementen zijn verkrijgbaar in verschillende diameters. De Allesbrander website verkoopt dubbelwandige rvs elementen van het merk STB.

Indien u een gemetseld rookkanaal heeft kan deze worden voorzien van een flexibele rvs voering. Ook gemetselde rookkanalen die worden afgekeurd omdat ze niet meer voldoen kunnen in de meeste gevallen weer worden gebruikt wanneer ze worden voorzien van een flexibele voering.

Rookkanalen gas gesloten verbranding

Gaskachels en gashaarden met een gesloten verbrandingssysteem dienen te worden voorzien van een zogenaamd concentrisch rookkanaal. Dit rookkanaal voorziet de gaskachel of gashaard van een rookgasafvoer én luchttoevoer. Het grote voordeel van een concentrische rookgasafvoer is dat deze door de gevel naar buiten kan en dat deze in de meeste gevallen deels horizontaal kan worden versleept. Concentrische rookkanalen dienen brandvrij omtimmerd te worden.

Rookkanalen gas open verbranding

Gashaarden en gaskachels met een open verbrandingssysteem zijn schoorsteengebonden. Deze toestellen moeten dus worden aangesloten op een volwaardig rookkanaal dat boven de nok van uw woning uit komt. Indien u reeds beschikt over een gemetseld rookkanaal volstaat een flexibele rvs voering.

Ook bestaat de mogelijkheid om een dubbelwandig aluminium rookkanaal te plaatsen. De luchtlaag tussen de wanden isoleert. Ook deze kanalen dienen brandvrij omtimmerd te worden en kunnen niet worden gebruikt voor het afvoeren van rookgassen van houttoestellen.

SNEL NAAR:

 

 

Home - Merken - Realisatie - Werkwijze -
Diensten - Nieuws - Contact

 

 

Contactgegevens:

 

  
          
  
  
openhaard
home